Burgerparticipatie

Alle gemeentes in Nederland zijn sinds een paar jaar volop bezig met burgerparticipatie. Wij helpen de gemeente Rijssen-Holten, Dalfsen en Hof van Twente daarbij.

Vaak gaat het om veel meer dan alleen communicatiemiddelen. Er is namelijk ook organisatieverandering binnen de gemeente nodig. De burger moet geïnspireerd, gefaciliteerd en geholpen worden. Meer (zelf) doen met minder middelen is het doel en daarvoor is een mentaliteitsverandering nodig. Terug naar oude waarden.

Omdat een dergelijke transformatie niet zomaar met een enkel project gerealiseerd wordt, ontwikkelden wij samen met Arcon een transformatieagenda. Een vaste structuur en planning om plannen om te zetten in draagvlak en daadkracht. Diverse tools en ondersteuningsvormen geven de gemeentes de mogelijkheid om hun ambities waar te maken met o.a. scans, sessies met inwoners, trainingen, digitale tools en een heldere communicatietactiek naar de burgers. Denken – Dialoog – Doen zijn de drie speerpunten van de 3D Transformatieaanpak die we samen met Arcon ontwikkelden.

De Transformatieagenda staat voor concrete acties, activiteiten en ondersteuning die aanzetten tot meedoen, zowel buiten als binnen het gemeentehuis.


Inschrijven nieuwsbrief

Fluid op de voet volgen en maandelijks een portie creatieve energie ontvangen?
Schrijf je dan in voor de Fluid nieuwsbrief!