Shopping & Events

Winkelcentra en stadskernen staan voor een grote uitdaging. De online winkelbeleving overtreft inmiddels in veel gevallen de ervaring die bezoekers in fysieke winkels hebben.

Er moeten dus nieuwe aanleidingen ontwikkeld worden om bezoekers naar de stad of het winkelcentrum te leiden. Fluid ondersteunt hierbij door de brandstory vast te stellen en te vertalen naar betekenisvolle ervaringen. Door weloverwogen keuzes te durven maken in doelgroepprofielen, zetten we scherpe winkelproposities neer die enthousiast maken en leiden tot meer bezoekers.

Bij The Wall hebben we naast een merkomslag tevens een publiekscampagne gevoerd die er voor zorgde dat het merk omarmd werd door de omwonenden. Meer dan 400 gefotografeerde bewoners sieren het pand en de 4 geselecteerde winnaars schitterden een jaar lang in alle uitingen van The Wall. Door een winkelcentrum als een echt merk neer te zetten, in plaats van een willekeurige verzameling winkels, wordt de herkenbaarheid bij de beoogde doelgroep flink vergroot. Dit leidt tot meer bezoekers en doorvertelbaarheid.

In een gemiddeld centrum voert het funshopsegment de boventoon. Fluid heeft onderzoek gedaan naar potentieel winkelaanbod op basis van consumentenbehoeften. Voor de stadskern van Rijssen hebben we via interviews drijfveren, bezoekgedrag en favoriete winkeltypes vastgelegd en geanalyseerd. Daardoor weten we alles over onder andere de drijfveren van de shoppers, winkeltypes die hen het meest aantrekken en het bezoekgedrag van zowel de inwoners als de toevloeiing op winkel- en brancheniveau.

De verrassingen vloeiden voort uit het profiel van de zes segmenten, dat is gebruikt om zowel een bestemming te geven voor de leegstaande winkelpanden als het aanpassen van het marketingbeleid per winkel in de vertegenwoordigde branches.

Fluid onderzoekt en adviseert over winkelbestemming, -invulling, doelgroep en marketingaanpak.


Inschrijven nieuwsbrief

Fluid op de voet volgen en maandelijks een portie creatieve energie ontvangen?
Schrijf je dan in voor de Fluid nieuwsbrief!